VALOR HUNGARIAE TUDÓSTESTÜLET VILÁGTALÁLKOZÓ

A VALOR  HUNGARIAE évről évre megszólítja a külföldön élő, dolgozó és így hazánknak dicsőséget szerző tudósait.

Az találkozókon szabad teret kap az eszmecsere, nincs előírt hozzászólási forma, bárki bármilyen kérdést felvethet és megvitatásra javasolhat. Számos magyar innováció bemutatása mellett az innovációs kávéházban a Tudóstestület tagjai átbeszélhetnek szakmai kérdéseket, ami által kreatív gondolatok születnének.

A Tudóstanácskozás egyik fontos eredménye, hogy erősödik a külföldön élő magyar tudósok kötődése a mai Magyarországhoz, ami – a VALOR küldetése révén – lehetővé teszi további, hazánk számára ígéretes projektek, ígéretes innovációs együttműködések beindítását.

Magyar Innováció Napja Tudományos Fórum

A Magyar Innováció Napja Tudományos Fórumot Bíró László születésének 120 évfordulója alkalmából rendezte meg először a VALOR Hungariae Zrt a Magyar Innovációs Szövetség közreműködésével.

A széles érdeklődési körű, kíváncsi és műszaki ismeretekkel is felvértezett Bírónak számos találmánya volt, a világhírnevet végül a golyóstoll hozta meg számára, amelyet Argentínában szabadalmaztatott és amelyet a köznyelv angol nyelvterületen ma is biro pen, avagy röviden biro néven emleget.

Minden évben szeptember 29-én, Bíró László József születésnapján tartjuk a Magyar Innováció Napját.